Peste marinat

peste 2 kg;
morcovi 100 g;
ceapa 100 g;
ulei 200 ml;
pasta de tomate 150 g;
otet 30 ml;
lamaie 50 g;
faina 50 g;
2 foi de dafin;
10 boabe de piper ;
sare.

 

 

Pestele se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza.
Bucatile de peste se prajesc in 100 ml de ulei, se scurg, se pun intr-o tava si se tin la cuptor timp de 5 minute. Se adauga apoi 100 ml apa fiarta si se fierbe inabusit.
Sosul marinat se prepara astfel : morcovii si ceapa se taie marunt si se inabusa in uleiul ramas si 100 ml de apa. Apoi se pune faina dizolvata in 100 ml de apa rece si se fierbe inabusit.
Se adauga pasta de tomate diluata cu 100 ml de apa, foile de dafin, piperul si otetul si se fierbe inca 5 minute.
Sosul se strecoara si se toarna peste peste. Tava se mai tine la cuptor aproximativ 5 minute pentru gratinare.
Preparatul se consuma cald sau rece, cu felii de lamaie deasupra.

peste marinat, peste cu legume

Cele mai citite retete culinare cu peste

Retete cu peste atat din bucataria romanesca cat si din bucataria internationala

www.drumultaberei.ro